Przepis na : obiad
(ten przepis nie został jeszcze oceniony) Pieczony, soczysty kurczak ze złocistą skórką to klasyk. Zawsze będzie prezentował się wyjątkowo na naszym stole, niezależnie od tego czy robimy go na co dzień czy od święta. Jest on bardzo uniwersalnym daniem. Pasuje na każdą okazję oraz jest dość bezpieczną pozycją w menu podczas wizyty gości, bowiem zdecydowana większość z nas lubi mięso kurczaka. Aby kurczak smakował jeszcze lepiej, warto go zamarynować kilka godzin przed pieczeniem, by mięso przeszło smakiem prz... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...