O tradycji postnych dań wielkanocnych można by było pisać wiele, bo ile jest regionów tyle ich odmian, ale chyba wszędzie ich symbolem są śledzie. Mimo,że teraz już tak rygorystycznie nie przestrzega się Wielkiego Postu jak kiedyś, nadal w tradycji śledź jest widziany jako to główne postne danie. Można je robić na wiele sposobów,marynować, podawać z ziemniakami, albo w sałatce ( przepis ). A poniżej znajdziecie przepis na śledzie w śmietanie. ŚLEDŹ w ŚMIETANIE Składniki: 3-4 płaty śledzia marynowanego lub w ol... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...