Jak zachować smak lata? 8 sposobów na wykorzystanie darów Matki Natury

Jak zachować smak lata? 8 sposobów na wykorzystanie darów Matki Natury

Jak zachować smak lata? 8 sposobów na wykorzystanie darów Matki Natury

Pełnia lata to idealny czas na przygotowywanie przetworów! Zamknięte w słoikach soczyste owoce oraz aromatyczne warzywa zimą przypomną Ci o słonecznych dniach. Pomogą też wzmocnić odporność i uniknąć przeziębień.  Sprawdź, co można przygotować z warzyw i owoców! Soki – nie tylko w butelkach Jeśli do swojej kuchni wstawiłeś już sokownik , zapewne smaki lata zatrzymujesz na dłużej właśnie w postaci pysznych owocowych i warzywnych soków. To świetne rozwiązanie, na które zdecydowanie warto postawić! Przygotowane w te... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadanie, śniadania, ciasto, tarta, zupa, deser, ciastka , obiad, słoik, ciasteczka, kolacja, cukinia, przetwory, galaretka, naleśniki, tort, bez pieczenia, torty, sosy, owsianka, jabłka, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, sałatka, makaron, dynia, pasztet, gofry, sałatki, truskawki

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.