Składniki 1 kg ogórków obranych ze skórki pokrojonych w plastry 2 marchewki obrane i pokrojone w plastry 2 cebule obrane i pokrojone w plastry 2 ząbki czosnku zmiażdżone-praska 0,5 szklanki wody 3/4 szklanki oleju 1 łyżka soli 1/2 szklanki octu tutaj 3 duże łyżki miodu ,albo cukru do smaku pół pęczka zielonego kopru pokrojonego Wykonanie Warzywa tj. ogórek ,cebula ,marchew obrać i pokroić w plastry 2-3 milimetry,lub grubsze. Całość posypać solą ,dodać pozostałe składniki .Dokładnie wymieszać ,dodać pokrojony... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..