Ocet kwiatowy, ocet z kwiatów bzu, bzowy

Ocet kwiatowy, ocet z kwiatów bzu, bzowy

Ocet kwiatowy, ocet z kwiatów bzu, bzowy

Maj to czas bujnego kwitnienia naszych ogrodowych lilaków, bez roztacza fantastyczny zapach i aż się prosi o to żeby jego szybką przemijalność zatrzymać chociaż trochę dłużej. Polecam zrobienie octu na bazie kwiatów bzu, który idealnie komponuje się z sałatkami oraz białym mięsem. Składniki: - ocet ryżowy lub inny o małej zawartości procentowej, idealnie 3-4 % - kwiaty bzu 1. Jeśli macie możliwość zerwania kwiatów z dala od ruchliwych dróg i zanieczyszczeń to już mamy pół sukcesu. Kwiaty obrywamy, zalewamy octem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.