
Wytrawne babeczki serowe jako idealna przystawka na świątecznym stole. Składniki (na ok. 6 babeczek): 2 jajka 100 g sera parmezan 100 g sera ementaler 100 g mąki ziemniaczanej 100 ml jogurtu naturalnego 50 g oleju słonecznikowego 6 jajek przepiórczych (ugotowanych na półmiękko) 50 g zielonego groszku (ugotowanego) ½ łyżeczki proszku do pieczenia Sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Jajka przepiórcze ugotuj na półmiękko (ok. 2,5 minuty we wrzątku), obierz i odstaw. Zielony groszek ugotuj do miękkośc... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...