KUCHENNA APTEKA #15 - BOTWINA

KUCHENNA APTEKA #15 - BOTWINA

KUCHENNA APTEKA #15 - BOTWINA

Botwina to młode liście i korzenie buraków ćwikłowych. Najbardziej popularnym daniem z jej wykorzystaniem jest zupa botwinka, ale botwina może być wykorzystana nie tylko do przygotowania zup. Można z niej przyrządzić sałatkę, koktajl, tartę, pizzę, a nawet kotlety czy placki.  Te niepozorne liście oraz małe buraczki to prawdziwa skarbnica witamin i składników mineralnych. Mają ogromny wpływ na nasze zdrowie i spokojnie mogą zastąpić kilka suplementów diety, gdyż m.in. pozytywnie wpływają na skórę, włosy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, pizza przepis, pizza , kotlet, buraki, dieta, buraczki, placki, kotlety, ciasto na pizze, niskokaloryczne, burak, koktajle, sałatki, tarta, sałatka, kurczak, sałatka z buraków, sałatka do pracy, sałatki do pracy, kurczak z warzywami, salatka z jajkiem, sałatka z kurczakiem, dania z kurczakiem

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.