KUCHENNA APTEKA #15 - BOTWINA

KUCHENNA APTEKA #15 - BOTWINA

KUCHENNA APTEKA #15 - BOTWINA

Botwina to młode liście i korzenie buraków ćwikłowych. Najbardziej popularnym daniem z jej wykorzystaniem jest zupa botwinka, ale botwina może być wykorzystana nie tylko do przygotowania zup. Można z niej przyrządzić sałatkę, koktajl, tartę, pizzę, a nawet kotlety czy placki.  Te niepozorne liście oraz małe buraczki to prawdziwa skarbnica witamin i składników mineralnych. Mają ogromny wpływ na nasze zdrowie i spokojnie mogą zastąpić kilka suplementów diety, gdyż m.in. pozytywnie wpływają na skórę, włosy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, ciasto na pizze, kotlety, placki, buraczki, dieta, buraki, kotlet, pizza , pizza przepis, kurczak, sałatka, tarta, sałatki, koktajle, burak, niskokaloryczne, sałatka z buraków, sałatki do pracy, sałatka do pracy, kurczak z warzywami, salatka z jajkiem, sałatka z kurczakiem, dania z kurczakiem

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.