Schab po sztygarsku faszerowany kiełbasą. Przepis na tradycyjną śląską pieczeń

Schab po sztygarsku faszerowany kiełbasą. Przepis na tradycyjną śląską pieczeń

Schab po sztygarsku faszerowany kiełbasą. Przepis na tradycyjną śląską pieczeń

W domach na Śląsku zazwyczaj przyrządza się ją na niedzielne i świąteczne obiady, to prosty, ale bardzo konkretny przepis. Schab po sztygarsku najpyszniejszy jest z kluskami – rzecz jasna śląskimi. Przepis na schab po sztygarsku Składniki: Ładny kawałek schabu bez kości – około 1,2-1,5 kilograma, prosta kiełbasa o długości takiej jak schab, łyżka musztardy, 3 cebule, 2 ząbki czosnku, mąka pszenna do obtoczenia mięsa plus łyżka do zagęszczenia sosu, olej, kopiasta łyża papryki w proszku, sól, pi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.