Pierś kurczaka w marynacie sojowo-miodowej

Pierś kurczaka w marynacie sojowo-miodowej

Pierś kurczaka w marynacie sojowo-miodowej

Przepis na : kolacja

Dziś propozycja dla tych którzy lubią fileta z kurczaka bez panierki-marynowana w marynacie sojowo-miodowej z delikatnym aromatem czosnku, usmażona bez żadnego tłuszczu na patelni grillowej, podana na sałacie stanowi smaczny obiad lub ciepłą kolację. Do marynaty nie używamy żadnej soli, sos sojowy jest wystarczająco słony. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka Marynata: 10 łyżek sosu sojowego 1 czubata łyżka płynnego miodu 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka pieprzu kolorowego ziarnistego 1 łyżka soku z cytryny Spo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wanilia i Kardamon

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.