Surówka do obiadu - buraczki czerwone

Surówka do obiadu - buraczki czerwone

Surówka do obiadu - buraczki czerwone

Czerwone buraczki idealnie pasują do kotleta mielonego i właśnie je często przygotowuję zimą. Jeśli mam jeszcze swoje w słoikach to oszczędzam czas na gotowaniu, jeśli nie mam to gotuję buraki 40 minut i razem z tą wodą w której się gotowały, zostawiam do całkowitego wystygnięcia. To sposób od mojej mamy. Składniki :* słoiczek buraków startych na tarce o grubych oczkach lub 5 ugotowanych buraków* pół cebuli * sól , pieprz , cukier* 4 łyżki oleju rzepakowego* łyżka soku z cytryny Przygotowanie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Magiczne Życie Marty

Autor

MartaMarta

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraczki, burak, buraki, sok, cytryna, cebula, mielone, słoik, kotlet, kotlety, surówka, obiad, sałatki, sałatka, kotlety mielone, cukier, sałatka z buraczków, sałatka do obiadu, jak zrobić wodę z cytryna, sałatka z buraków

Inne przepisy z Magiczne Życie Marty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Marta Uz, 30 stycznia 2014 19:25:09

mnie też :)