Nie jest to klasyczna wersja słynnej surówki coleslaw, którą przyrządza się ze zwykłej białej kapusty, a wersja z wykorzystaniem kapusty pekińskiej. Wychodzi bardzo smaczna, pasuje prawie do każdego obiadu, szczególnie ze smażonym lub pieczonym mięsem i rybą. Przepis na surówkę coleslaw z kapusty pekińskiej Składniki: Mała główka kapusty pekińskiej, 2 marchewki, 1 mała cebula, 2-3 łyżki octu – najlepiej winnego, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki śmietany 12 proc., sól, pieprz. Jak zrobić surówkę coleslaw z kapu...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...