Coleslaw z kapusty pekińskiej. Przepis na surówkę

Coleslaw z kapusty pekińskiej. Przepis na surówkę

Nie jest to klasyczna wersja słynnej surówki coleslaw, którą przyrządza się ze zwykłej białej kapusty, a wersja z wykorzystaniem kapusty pekińskiej. Wychodzi bardzo smaczna, pasuje prawie do każdego obiadu, szczególnie ze smażonym lub pieczonym mięsem i rybą. Przepis na surówkę coleslaw z kapusty pekińskiej Składniki: Mała główka kapusty pekińskiej, 2 marchewki, 1 mała cebula, 2-3 łyżki octu – najlepiej winnego, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki śmietany 12 proc., sól, pieprz. Jak zrobić surówkę coleslaw z kapu...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.