Poniedziałek: Schab z piekarnika, ale jak z grila

Poniedziałek: Schab z piekarnika, ale jak z grila

Poniedziałek: Schab z piekarnika, ale jak z grila

Schab w glazurze, choć robiony w piekarniku, smakuje zupełnie jak z grilla. Wszystko dzięki niecodziennej aromatycznej marynacie z winem i cynamonem. Czas: 10 minut Poziom trudności: łatwy Niecodzienna marynata Standardowa marynata do mięsa to kompozycja składników słodkich i kwaśnych. Tak samo jest w naszej glazurze: jest miód, korzenie, przyprawy. Rolę kwaśnego czynnika zamiast cytryny czy innego cytrusa, jak to jest zazwyczaj, pełni tu jednak wytrawne wino – tylko lekko kwaskowate, które marynacie nadaje... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, schab, sosy, grill, sałatka, sałatki, karkówka, mięsa pieczone, sałatka na grilla, salatki do grilla, schab gotowany, salatka ziemniaczana, karkówka pieczona, pieczona karkówka, lekkie sałatki

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.