Zdrowa i bardzo łatwa do zrobienia kiszona kapusta w słoiku. Najprostsza i najsmaczniejsza surówka na jesień i zimę. Kapusta kiszona to podstawa wielu dań i pyszny dodatek do obiadu. Z przepisu na kiszoną kapustę w słoiku mogą skorzystać osoby, które mają ograniczone możliwości przechowywania przetworów, a chcą mieć wpływ na to, co jedzą i jak jest zrobione. Najlepiej kapustę kisić w kamiennym lub ceramicznym naczyniu i dopiero po ukiszeniu przełożyć ją do słoików. Nie mam jednak warunków do kiszenia kapust...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...