Kiszona kapusta w słoiku

Kiszona kapusta w słoiku

Zdrowa i bardzo łatwa do zrobienia kiszona kapusta w słoiku. Najprostsza i najsmaczniejsza surówka na jesień i zimę. Kapusta kiszona to podstawa wielu dań i pyszny dodatek do obiadu. Z przepisu na kiszoną kapustę w słoiku mogą skorzystać osoby, które mają ograniczone możliwości przechowywania przetworów, a chcą mieć wpływ na to, co jedzą i jak jest zrobione. Najlepiej kapustę kisić w kamiennym lub ceramicznym naczyniu i dopiero po ukiszeniu przełożyć ją do słoików. Nie mam jednak warunków do kiszenia kapust...

Czytaj dalej na blogu Kuchcik gotuje

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.