KUCHENNA APTEKA #20 - JARMUŻ

KUCHENNA APTEKA #20 - JARMUŻ

KUCHENNA APTEKA #20 - JARMUŻ

Jarmuż to odmiana kapusty. Dostępne są różne jego odmiany, które różnią się wyglądem, kolorem i smakiem. Możemy spotkać jarmuż o liściach prostych lub karbowanych, zielony, fioletowy, fioletowo-zielony, a także fioletowo-brązowy, o smaku delikatnym lub z lekką goryczką. Sezon na jarmuż trwa od września do początku zimy. Jarmuż do niedawna był praktycznie nieznanym warzywem i traktowano go raczej jak roślinę ozdobną. Obecnie staje się już coraz bardziej popularny i dostępny w sklepach. Można go podać na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sałatki, zupa, sałatka, kapustą, cytryna, zupa krem, dieta, koktajle, niskokaloryczne, lekkie sałatki, sałatki do pracy, sałatka do pracy, dieta oczyszczająca, czerwona kapusta, bez pieczenia, salatka z jajkiem

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.