Jak ugotować jajka na twardo? Ile gotować?

Jak ugotować jajka na twardo? Ile gotować?

Jak ugotować jajka na twardo? Ile gotować?

Jak ugotować jajka na twardo? Ile gotować? Niby zadanie banalnie proste, a jednak czasami jajko gotujemy za długo i żółtko robi się brzydkie… a innym razem gotujemy za krótko i zamiast jajka na twardo mamy jajko na miękko lub półmiękko. Ugotować jajko na twardo do pisanek to nie problem, o ile potem nie mamy zamiaru go zjeść. Jeśli jednak zależy nam by ugotować perfekcyjne jajko na twardo , idealnie ścięte i pięknie żółte bez ściemniałych brzegów żółtka, to ważne już jest gotowanie odpowiednio co do jed... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Przeboje

Warto przeczytać

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.