Pyszna sałatka z jajkami, brokułem, rzodkiewką, szynką i szczypiorkiem. Lekka i wiosenna. Sprawdzi się doskonale na świątecznym stole. Składniki: 200 g brokuła, 3 jajka, pęczek rzodkiewek (9-10 sztuk), 100 g szynki np. konserwowej lub drobiowej, pół pęczku szczypiorku, łyżka majonezu, sól, pieprz Przygotowanie: Różyczki brokuła gotujemy w osolonej wodzie do miękkości - kroimy drobno. Jajka gotujemy na twardo - kroimy w kostkę. Rzodkiewkę ścieramy na grubych oczkach, szynkę kroimy w kostkę, a szczypiorek ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...