Piersi kurczaka faszerowane szpinakiem pieczone w cieście francuskim

Piersi kurczaka faszerowane szpinakiem pieczone w cieście francuskim

Piersi kurczaka faszerowane szpinakiem pieczone w cieście francuskim

Idealne danie aby zaskoczyć gości. Robi się je bardzo szybko, a wygląda i smakuje wyśmienicie. Dzięki cieście francuskim pierś nie jest wysuszona. Taką pierś proponuję podawać z pieczonymi ziemniaczkami (przepis tutaj)  i lekką sałatką. Składniki: 6 pojedynczych piersi kurczaka opakowanie mrożonego szpinaku (rozdrobnionego) 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 3 opakowania ciasta francuskiego 6 plasterków żółtego sera (ja użyłam wędzonego) 4 ząbki czosnku łyżka masła sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej 1 j... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu IMPRESJA SMAKU

Autor

Izabela Furmańczyk

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

piersi z kurczaka faszerowane, pierś, piersi, ciasto, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, francuskie, ser żółty, szpinak, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, sałatka, sałatki, lekkie sałatki, kurczak, dania mięsne, masło czosnek, sałatka z kurczakiem, pierś z kurczaka w cieście francuskim, szybkie ciasto, lekkie ciasto, kurczak pieczony, smażony ser, kurczak z serem, kurczak wędzony , sałatka z serem żółtym , salatka z serem, kurczak z czosnkiem, sałatka z wedzonym kurczakiem

Inne przepisy z IMPRESJA SMAKU

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
pololka, 29 marca 2015 22:12:20

"dzieki ciescie francuskim" :D poprawnie odmieniony rzeczownik "ciasto" to ciastu, wiec w tym przypadku powinnas napisac dzieki ciastu francuskiemu