Włoski gulasz z kurczaka z slerem naciowym
Włoski gulasz z kurczaka z slerem naciowym
Do tej pory seler naciowy używałam na surowo tylko w sałatkach i surówkach, dlatego dużym zaskoczeniem dla mnie było to, jak smacznie wypadł po usmażeniu i duszeniu go na ogniu. Zachował swoją jędrność a potrawie oddał swój specyficzny smak. 2 piersi z kurczaka 3 łodygi selera naciowego 1 puszka czerwonej fasolki 2 marchewki 2 cebule 2 szklanki rosołu 1/2 szklanki koncentratu pomidorowego 1 łyżka bazylii 1 łyżeczka tymianku 1 łyżka ziół prowansalskich 2 liście laurowe sól, pieprz 2 łyżki oliwy Piers... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Jadło i czytadło
Autor
Jadło i czytadło
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
gulasz, seler, seler naciowy, pierś, fasolka, piersi, kurczak, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, zupa pomidorowa, rosół, marchewka, pieczywo, surówka, sałatka, por , sałatki, sałatka z selerem, potrawy z kurczaka, smaczna sałatka, duszona marchew, sałatka z kurczakiem, gulasz z piersi kurczaka, sałatka z marchewki, sałatka z marchewką
Inne przepisy z Jadło i czytadło
Dodaj komentarz