Jajka po cygańsku – pyszne i proste danie na obiad lub kolację

Jajka po cygańsku – pyszne i proste danie na obiad lub kolację

Jajka po cygańsku – pyszne i proste danie na obiad lub kolację

Jajka po cygańsku, czyli jajka gotowane w sosie pomidorowym z dodatkiem papryki, pieczarek i ogórków to danie, które pysznie smakuje, jest pożywne i aromatyczne. Nieco przypomina szakszukę, ale jest bogatsze w składniki. Z dodatkiem chrupiącej bagietki czy świeżego chleba, można je podać zarówno na szybki bezmięsny obiad, jak i na kolację we dwoje czy leniwe śniadanie weekendowe. Pomysł na potrawę wpadł mi spontanicznie, bo zastanawiałam się akurat, co zrobić z pieczarkami i passatą pomidorową, które zalegały w lodówc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.