Jajka po cygańsku, czyli jajka gotowane w sosie pomidorowym z dodatkiem papryki, pieczarek i ogórków to danie, które pysznie smakuje, jest pożywne i aromatyczne. Nieco przypomina szakszukę, ale jest bogatsze w składniki. Z dodatkiem chrupiącej bagietki czy świeżego chleba, można je podać zarówno na szybki bezmięsny obiad, jak i na kolację we dwoje czy leniwe śniadanie weekendowe. Pomysł na potrawę wpadł mi spontanicznie, bo zastanawiałam się akurat, co zrobić z pieczarkami i passatą pomidorową, które zalegały w lodówc... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...