Prozioki z białym serem – kuchnia podkarpacka
Prozioki z białym serem – kuchnia podkarpacka
Prozioki z białym serem – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Łubno-Opace, gmina Tarnowiec, powiat jasielski Proziaki, małe sodowe placuszki o wytrawnym smaku, to jeden z najlepiej znanych tradycyjnych wypieków Podkarpacia. Dla wielu jest to wręcz symbol naszej kuchni regionalnej. A wersji proziaków jest tyle, ile domów, w których się je piecze – na maślance, na kefirze, na kwaśnym mleku, na serwatce, na śmietanie; okrągłe, kwadratowe, romby lub w nieregularnym kształcie; z odrobiną sody lub z całkiem sporą... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz
Autor
Trzeci Talerz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ser, ciasto, placuszki, sałatka, sałatki, zupa, chleb, pieczywo, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia
Inne przepisy z Trzeci talerz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję