Wtorek: Bób z migdałowym pesto

Wtorek: Bób z migdałowym pesto

Wtorek: Bób z migdałowym pesto

Aromatyczne danie, w którym lekki orzechowy smak bobu podbijają subtelnie migdały, a jego delikatną słodycz kontruje kwaskowy pomidor. Idealne na każdą porę roku. Czas: 30 minut Poziom trudności: łatwy Szacowana cena dla dwóch osób: 20 zł Bób, starożytne warzywo, kuzyn fasoli, fascynowało mnie od dawna. Jako dziecko każdej wiosny obserwowałem jak z jednego nasionka wyrasta niewielki krzaczek obsypany intrygującymi biało-czarnymi kwiatami, które z czasem przekształcają się w sierpowate strączki, kryjące niezw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, zupa, sałatki, sałatka, mielone, fasolka, rukola, fasola, pasta, mięso, sałatka z bobem, sałatka z rukolą, sałatka z pomidorem, lekkie sałatki, pyszna sałatka, tarta na słodko, zupa z mięsem mielonym, mięso mielone

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.