Chrupiące kotlety ziemniaczane

Chrupiące kotlety ziemniaczane

Chrupiące kotlety ziemniaczane

Kotlety ziemniaczane to charakterystyczna potrawa dla kuchni polskiej, którego głównym składnikiem są ziemniaki, z którego sporządza się ciasto. Na Podkarpaciu są popularne takie z serem twarogowym oraz majerankiem. Mogą zawierać różne dodatki. Ciasto do smaku powinno doprawić się solą i pieprzem, a do ciasta można dodać także usmażoną posiekaną cebulę, mięso lub wędzoną rybę np. dorsza. Kotlety ziemniaczane najlepiej smakują podawane z sosem np. grzybowym lub pomidorowym oraz sałatką. Ponadto są pyszne i bardzo ła... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.