Przepis na : obiad
Bardzo prosta i pyszna, chrupiąca mieszanka sałat, polana słodko-ostrym dressingiem. Słodyczy daje nam miód, a ostrości – musztarda Dijon. Zniknęła ze stołu w mgnieniu oka i gdyby było jej więcej, każdy zapewne sięgnął by po dokładkę. Świetny dodatek do dań obiadowych. U nas zagościła na stole obok “Gołąbkowej lazanii- czyli Gołąbków dla Leniwych” . Bardzo udane połączenie, więc szczerze polecam! Składniki: (2-4 porcje) mieszanka 3 różnych sałat (np. lollo rosso, rzymska, masłowa) 1 łyżka octu balsamicznego 1 ...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...