Przepis na : obiad
Składniki: na 4 porcje 4 kotlety ze schabu bez kości 0,5 kubka mąki ryżowej 2 łyżki sosu sojowego 2 ząbki czosnku 2 żółtka 1 czerwona cebula 2 kubki maślanki 2 łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz 8-10 ziemniaków 1 camembert 0,5 kubka tartego Parmigianino Reggino 2 plasterki emmentalera Przygotowanie: przygotowujemy marynatę do schabu- czosnek i cebulę kroimy w kosteczki, mieszamy z maślanką i sosem, doprawiamy słodką papryką, solą i pieprzem, zalewamy kotlety odstawiamy do lodówki na całą noc ziemni... czytaj dalej...
Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...