Jajka z farszem z dodatkiem bobu. Robiłam po raz pierwszy ponieważ w tym roku eksperymentowałam z bobem którego nigdy nie miałam okazji spróbować. Szkoda że wcześniej tego nie zrobiłam. Składniki: 3 szt jajka 150 g bób świeży mała cebula 1- 2 łyżki majonezu sól, pieprz ziołowy do smaku 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka oleju Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, zalać zimną wodą, odłożyć do wystudzenia i obrać z skorupki uważając żeby nie uszkodzić białka. Bób ugotować do miękkości... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...wygląda apetycznie :)zapraszam do mniehttp://drobneprzyjemnosci.blogspot.com/
Dokładnie,foty są śliczne i bardzo zachęcają do spróbowania przepisu:)
Świetny pomysł! Wyobrażam sobie jakie to było pyszne! Zdjęcia śliczne!
A wiesz, że ja jeszcze nie miałam okazji spróbować bobu:)A jajeczka pierwsza klasa;) Pozdrawiam!
Ja w tym roku po raz pierwszy jadłam,ale mi zasmakował,więc będzie już gościł co roku.
pięknie podane :) z bobem też nigdy nie robiłam, zazwyczaj zjadamy go z masełkiem :D
Rewela i piekne zdjecia jak zwykle u CIebie:) Ja bobu nigdy wczesniej nie jadlam - dopiero w tym roku na wakacjach tesciowa mnie poczestowala! No musze przyznac ze tez powiedzialam jej ze zaluje ze wczesniej nie sprobowalam!:))) jajka w takiej wersji musza byc mega pyszne!:)
Bardzo dziękuję, jest mi bardzo miło czytać taki komentarz od szefa kuchni.
Marzena, musimy próbować smaków. Czasami się nastawiamy że coś jest nie dobre a nigdy nie było okazji spróbować. Mam nadzieję, że zaproponujesz coś z bobem.