jajka z farszem - przepisów 5529

  1. Farsz do jajek :)
    Farsz do jajek :)

    Jajeczka na imprezkę. Trochę z farszem i przepiórcze w łososiu i z pieczarą :) Farsz do jajek. Składniki: 6 jajek; 50 g sera żółtego; 50 g szynki; 1 łyżka szczypiorku; 2 łyżki majonezu; 1/2 łyżki kurkumy; sól, pieprz. Ser i szynkę kroimy bardzo, bardzo drobniutko. Majonez mieszamy z solą, pieprzem i kurkumą. Ugotowane na twardo jajka kroimy na pół, wyciągamy żółtka

    Przepis pochodzi z bloga Miksturownik, prowadzonego przez Miksturownik.

  2. Jajka z farszem z bobu
    Jajka z farszem z bobu

    Jajka z farszem z dodatkiem bobu. Robiłam po raz pierwszy ponieważ w tym roku eksperymentowałam z bobem którego nigdy nie miałam okazji spróbować. Szkoda że wcześniej tego nie zrobiłam. Składniki: 3 szt jajka 150 g bób świeży mała cebula 1- 2 łyżki majonezu sól, pieprz ziołowy do smaku 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka oleju  Przygotowanie:   Jajka ugotować(...)obrany bób i pokrojoną w kostkę i zeszkloną na niewielkiej ilości oleju, majonez. Za pomocą blendera zmiksować doda i doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz przełożyć do rękawa cukierniczego i napełnić białka jajek. Przed podanie posypać posiekanym koperkiem

    Przepis pochodzi z bloga Ala piecze i gotuje, prowadzonego przez alaaa72.

  3. Jajka z farszem pieczarkowym
    Jajka z farszem pieczarkowym

    majonezem dodać pieczarki z cebulką  i posiekany koperek. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Na dużym talerzu rozłożyć kiełki i położyć na nie białka jajek. Następnie nałożyć na każde z nich łyżkę farszu. Ozdobić listkami świeżej kolendry. Smacznego

    Przepis pochodzi z bloga Ze smakiem i z pasją, prowadzonego przez Asia.

  4. Jajka Faszerowane z Farszem Czerwonym i Zielonym
    Jajka Faszerowane z Farszem Czerwonym i Zielonym

    groszku konserwowego około 70 g ugotowanych ziemniaków 1 łyżka majonezu do smaku: sól, pieprz Link do filmu z przepisem : Jajka faszerowane Przygotowanie: Jajka z farszem czerwonym Przed przygotowaniem farszu jajka gotuję na twardo, wystudzone obieram i przekrawam wzdłuż na pół. Do miseczki przekładam ser, żółtka z przekrojonych jajek, koncentrat pomidorowy, majonez, doprawia solą, pieprzem i całość rozdrabniam blenderem na jednolitą(...)masę. Jeżeli nie mamy blendera składniki farszu możemy rozetrzeć widelcem. Tak przygotowany farsz nakładam na białko z jajek, farsz możemy nałożyć łyżeczką lub przełożyć do rękawa cukierniczego i nałożyć na białka. Jajka z farszem zielonym Przed przygotowaniem farszu jajka gotuję na twardo, wystudzone obieram i przekrawam wzdłuż na pół. Do miseczki przekładam odsączony groszek, żółtka z przekrojonych jajek, ziemniaki, majonez

    Przepis pochodzi z bloga Uwaga Babcia Gotuje, prowadzonego przez UwagaBabciaGotuje.

  5. Nadziewane Jajka
    Nadziewane Jajka

    pyszne i ładnie się prezentują. Za każdym razem mogą wyglądać i smakować inaczej, ilość kombinacji składników jakie możemy wykorzystać do nadzienia jest ogromna. Poniżej kilka pomysłów na farsze do jajek. Farsz pieczarkowy Składniki: jajka pieczarki cebula sól pieprz majonez musztarda oliwa Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo. Cebulę i pieczarki pokroić w drobną kostkę. Cebulę zeszklić na oliwie, dodać pieczarki, doprawić(...)odrobinę musztardy i majonezu, wymieszać. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Farszem wypełnić miejsce, które zostało po żółtkach. Farsz z Awokado I Składniki: jajka do faszerowania + dodatkowe jajko do farszu awokado sok z cytryny majonez sól pieprz Wykonanie: Jajka ugotować na twardo. Jajka przekroić na pół, wyciągnąć żółtka. Jedno całe jajko żółtka pokroić w drobną kostkę. Awokado przekroić

    Przepis pochodzi z bloga Mama Gotuje, prowadzonego przez metztil.

  6. Rolada z mięsa mielonego z farszem jajecznym
    Rolada z mięsa mielonego z farszem jajecznym

    Rolada z mięsa mielonego z farszem jajecznym... Aromatyczne i soczyste mięso mielone z łopatki wieprzowej. A wewnątrz smakowity farsz z jajek, natki pietruszki i koperku. Pyszna odmiana dla tradycyjnego kotleta mielonego. Idealna na ciepło jak i na zimno. Polecam! Składniki: 800 g mielonego mięsa wieprzowego (u mnie z łopatki wieprzowej); 1 surowe jajo; 1 czerstwa zwykła bułka; 2 ząbki czosnku(...)Majeranek. Farsz: 4 jaja ugotowane na twardo; Pęczek natki pietruszki; Pęczek koperku; 1 łyżka majonezu; Sól; Pieprz. Dodatkowo: Około 50 g masła; Bułka tarta; Folia spożywcza. Sposób przygotowania: Przygotować farsz. Jajka do farszu ugotować na twaro. Ostudzić. Obrać. Pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki i koperek drobno posiekać. Dodać do jajek. Do farszu dodać majonez. Wymieszać. Farsz przyprawić solą

    Przepis pochodzi z bloga Gospodyni Miejska, prowadzonego przez Gospodyni Miejska.

  7. Jajka faszerowane na 3 sposoby
    Jajka faszerowane na 3 sposoby

    kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem masła, studzimy. Żółtka przekładamy do miseczki, rozgniatamy widelcem. Dodajemy wystudzone pieczarki, musztardę, sól i pieprz. Dodajemy majonez, mieszamy. Białka jajek napełniamy pieczarkowym farszem. --> Jajka faszerowane wędzonym łososiem: --> Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną wodą, studzimy. Następnie obieramy ze skorupek i przekrawamy wzdłuż na połówki. Żółtka przekładamy do miseczki, rozgniatamy widelcem. Wędzonego łososia drobno siekamy(...)dodajemy do miseczki. Dodajemy chrzan, posiekany koperek i przyprawy. Dodajemy majonez i mieszamy. Białka jajek napełniamy farszem. Wierzch dekorujemy szczypiorkiem lub kiełkami. --> Jajka faszerowane szynką: --> Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną wodą, studzimy. Następnie obieramy ze skorupek i przekrawamy wzdłuż na połówki. Żółtka przekładamy do miseczki, rozgniatamy widelcem. Szynkę i rzodkiewki kroimy w kostkę. Dodajemy do żółtek razem z curry

    Przepis pochodzi z bloga Marta Gotuje, prowadzonego przez Mgotuje.

  8. Jajka faszerowane na 3 sposoby
    Jajka faszerowane na 3 sposoby

    kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem masła, studzimy. Żółtka przekładamy do miseczki, rozgniatamy widelcem. Dodajemy wystudzone pieczarki, musztardę, sól i pieprz. Dodajemy majonez, mieszamy. Białka jajek napełniamy pieczarkowym farszem. --> Jajka faszerowane wędzonym łososiem: --> Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną wodą, studzimy. Następnie obieramy ze skorupek i przekrawamy wzdłuż na połówki. Żółtka przekładamy do miseczki, rozgniatamy widelcem. Wędzonego łososia drobno siekamy(...)dodajemy do miseczki. Dodajemy chrzan, posiekany koperek i przyprawy. Dodajemy majonez i mieszamy. Białka jajek napełniamy farszem. Wierzch dekorujemy szczypiorkiem lub kiełkami. --> Jajka faszerowane szynką: --> Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną wodą, studzimy. Następnie obieramy ze skorupek i przekrawamy wzdłuż na połówki. Żółtka przekładamy do miseczki, rozgniatamy widelcem. Szynkę i rzodkiewki kroimy w kostkę. Dodajemy do żółtek razem z curry

    Przepis pochodzi z bloga Marta Gotuje, prowadzonego przez Mgotuje.

  9. Wielkanocne jajka
    Wielkanocne jajka

    kobieta, tak samo zmienne i zachwycajace. I tak jak kobieta przybiera rozne stroje, tak samo jajko doskonale daje sie przytstroic w rozne dodatki i farsze. Rok temu proonowalam do jajek farsz z tunczyka . Tym razem pod wplywem chwili oraz tego co znalazlam w lodowce, wyczarowalam nadzienie bardzo wiosenne i swieze. Polaczenie serka ze szczypiorkiem i zielonym ogorkiem sprawdzilo sie doskonale(...)tatarski. Pomyslalam sobie, ze zamiast podawac go w osobnym naczyniu, napelnie nim jajka. Sadzac po tym jak szybko jajka zniknely ze stolu moge sie domyslac, ze byly smaczne. Jajka z farszem wiosennym skladniki: jajka ugotowane na twardo kilka lyzeczek serka kanapkowego np Almette szczypiorek ogorek zielony sol, pieprz wykonanie: Ugotowane jajka kroimy na pol, wyciagamy z nich zoltka, ktore siekamy

    Przepis pochodzi z bloga Przysmaki Karolki, prowadzonego przez PrzysmakiKarolki.

  10. Jajka faszerowane żółtym serem i szczypiorkiem
    Jajka faszerowane żółtym serem i szczypiorkiem

    zapiekanek czy do pizzy. Ja postanowiłam ser wykorzystać do faszerowania Wielkanocnych jajek, pokrojony w drobną kosteczkę, wymieszany z żółtkiem, siekanym szczypiorkiem i odrobiną majonezu jest świetnym składnikiem farszu do jajek. Na blogu istnieje sporo przepisów na faszerowane jajka, między innymi polecam: Jajka faszerowane szynką Jajka faszerowane łososiem wędzonym Jajka faszerowane dla dzieci – myszki z sera Jajka faszerowane wędzonym łososiem Jajka(...)faszerowane zielonym kremem Jajka faszerowane farszem z szynki Jajka z domowym majonezem i rzeżuchą Pyszne Wielkanocne Jajka faszerowane żółtym serem i szczypiorkiem: składniki: 2 jajka ugotowane na twardo 2 plastry żółtego sera 1 łyżka sosu majonezowego wiosennego Winiary sól i pieprz do smaku siekany szczypiorek do dekoracji: wąskie paseczki sera i szczypiorek Przygotowanie: Ser kroimy w kosteczkę. Jajka obieramy

    Przepis pochodzi z bloga Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię , prowadzonego przez JStraga.

  11. Jajka faszerowane buraczkami
    Jajka faszerowane buraczkami

    Wielkanoc już lada moment, więc my myślimy już o świątecznym menu. Testujemy różne farsze do jajek . Tym razem proponuję przygotować jajka faszerowane buraczkami. Jako, że na naszym stole będą jajka faszerowane różnymi farszami, więc dzisiejszy przepis ma mikro składniki na 4 jajka. Na wielkanocnym stole będą u nas różne połączenia smakowe. Przepis na Jajka faszerowane buraczkami:   4 jajka sól(...)wydrążamy wyciągając żółtko. Odcięte białka wraz z żółtkami siekamy, dodajemy posiekane buraczki, posiekaną natkę pietruszki, sos i doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy za pomocą widelca. Wydrążone połówki jajek napełniamy farszem buraczkowym. Jajka układamy na półmisku i dekorujemy natką pietruszki. Smacznego! The post Jajka faszerowane buraczkami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

    Przepis pochodzi z bloga Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię , prowadzonego przez JStraga.

  12. FASZEROWANE JAJKA – na co dzień i od święta
    FASZEROWANE JAJKA – na co dzień i od święta

    naturalnego pieprz Cebulkę pokrój w drobną kostkę, koperek posiekaj, łososia pokrój na niewielkie kawałki. Wszystko dokładnie wymieszaj, dodaj majonez i jogurt. Faszeruj jajka, na końcu posyp pieprzem.   Farsz AWOKADOWY 4 jajka 1 mały ząbek czosnku 1 mała cebula 1 dojrzałe awokado 1 łyżka soku z cytryny 1/2 łyżki majonezu 1/2 łyżki jogurtu naturalnego szczypiorek sól morska, pieprz Awokado przekroić(...)pół i wydłub żółtka do osobnego naczynia. Dodaj do nich pokrojone w drobną kostkę suszone pomidorki, posiekany szczypiorek, majonez oraz jogurt naturalny. Dokładnie wymieszaj i faszeruj połówki jajek.   Farsz SZPINAKOWY 5 jajek duża garść świeżych liści szpinaku 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki oleju 1 płaska łyżka majonezu pieprz Czosnek przeciśnij przez praskę, cebulę pokrój w drobną

    Przepis pochodzi z bloga Smaczna Dieta, prowadzonego przez Smaczna Dieta.

  13. Jajka faszerowane pieczarkami
    Jajka faszerowane pieczarkami

    Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, a Wy szukacie coraz to nowych farszy do jajek. A ja lubię komponować różnorodne farsze do jajek. Różne pomysły na farsze znajdziecie tutaj. Przepis na Farsz pieczarkowy przygotowałam specjalnie na warsztaty ” Ale jaja…”, które prowadziłam w Akademii Smaku w Trzciance . Farsz składa się z podsmażonych z cebulką siekanych pieczarek, żółtek, natki pietruszki(...)szczypiorku i majonezu Winiary. Ten pieczarkowy farsz jest bardzo smaczny, jest tylko delikatnie doprawiony solą i pieprzem z dodatkiem odrobiny majonezu. A przygotowanie tego farszu jest niezwykle proste. Jajka faszerowane pieczarkami można również przygotować w kształcie myszek faszerując jajka od spodu, robiąc uszy z plastrów pieczarek, oczy i nos z kolorowego pieprzu i wąsy ze szczypiorku. Takie pieczarkowe myszki będą

    Przepis pochodzi z bloga Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię , prowadzonego przez JStraga.

  14. Jajka Faszerowane z Pieczarkami
    Jajka Faszerowane z Pieczarkami

    patelni smażę pieczarki przez około 5 minut. Teraz do miski przekładam posiekane jajka, szczypiorek, pieczarki doprawiam solą, pieprzem i dokładnie mieszam – farsz jest gotowy. Końcowe przygotowanie faszerowanych jajek: Tak przygotowany farsz nakładam do skorupek delikatnie ugniatając, farsz nakładam tak żeby była lekka góreczka. Po nałożeniu farszu górę oprószam bułką tartą (delikatnie(...)przyciskając żeby bułka nie spadła) lub kładę jajko stroną z farszem na bułce tartej i delikatnie przyciskam żeby bułka tarta nie spadła. Teraz na patelni rozgrzewam tłuszcz i kładę jajka farszem do dołu i smażę około 5 minut tak żeby bułka tarta ładnie się zrumieniła. Po usmażeniu jajka układam na ręczniku papierowym aby odsączyć z tłuszczu – jajka są gotowe. Jajka

    Przepis pochodzi z bloga Uwaga Babcia Gotuje, prowadzonego przez UwagaBabciaGotuje.

  15. Naleśniki z pieczarkowo – serowym farszem
    Naleśniki z pieczarkowo – serowym farszem

    woda gazowana – ok. 50 ml – jajko – 1 szt – olej – 2 łyżki – proszek do pieczenia – 1 łyżeczka – sól – szczypta Farsz: - jajko – 2 szt – pieczarki – 200 g – cebula – 1 szt – ser żółty – 100 g – olej – 50 ml – sól , pieprz , chili – 1 szczypta(...)szczypiorek do związania – wykałaczki do spięcia Sposób przyrządzenia: Naleśniki: Mąkę , mleko , wodę , proszek do pieczenia , jajka , olej i sól dokładnie mieszamy na gładkie ciasto. Smażymy duże naleśniki. Farsz : Jajka gotujemy na twardo. Kroimy w drobną kosteczkę. Cebulkę drobno siekamy. Pieczarki czyścimy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na oleju razem z cebulką do momentu odparowania wody i uzyskania złocistego koloru

    Przepis pochodzi z bloga Ostra na Słodko, prowadzonego przez Ostra na Słodko.

Wybierz stronę :