Jajka faszerowane na trzy sposoby

Jajka faszerowane na trzy sposoby

Jajka faszerowane na trzy sposoby

Jajka z kolorowymi farszami przygotowane na wielkanocny stół. Składniki : - 6 ugotowanych jajek. Farsz chrzanowy: - 3 łyżki twarożku naturalnego, - 1 łyżeczka chrzanu, - garść suszonej żurawiny, - mielona słodka papryka, - sól, pieprz. Składniki farszu wymieszać, dodać posiekaną żurawinę i przyprawić. Nakładać na obrane i przekrojone jajka. Farsz musztardowy: - żółtka z jajek, - 1 łyżeczka musztardy, - 1 łyżka twarożku naturalnego, - curry, - sól, pieprz. Żółtka jajek utrzeć z pozostałymi składnikami i napełn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy Mikołaja

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.