Przepis na : śniadanie
Czym bylyby Swieta Weilkanocne bez jajek? Wszak to jajko jest symbolem nowego zycia i to wlasnie jajko kroluje w tych dniach na naszych stolach.Takie male, delikatne i kruche, a pozwala nam wyczarowac wiele pysznych potraw, prostych i wykwintnych zarazem, slodkich i wytrawnych. Samo w sobie jest niezwykle i mozemy je podac na wiele sposobow. Jest niczym kobieta, tak samo zmienne i zachwycajace. I tak jak kobieta przybiera rozne stroje, tak samo jajko doskonale daje sie przytstroic w rozne dodatki i farsze.Rok... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Zrobiłam jajka z farszem wiosennym na śniadanie wielkanocne i baardzo wszystkim smakowały :)
Asiaasia cieszy mnie fakt, ze farsz Was nie rozczarowal. Nie chcialabym miec na sumieniu swiatecznego sniadania ;)pozdrawiam