Wiosenne placuszki jęczmienne

Wiosenne placuszki jęczmienne

Wiosenne placuszki jęczmienne

Przepis na : obiad

Składniki: 1 kubek kaszy jęczmiennej lub 1 torebka 1 kubek wody sól pieprz szczypiorek z dymką 0,5 kubka tartego parmezanu 1 jajko 1,5 kubka mleka kubek mąki Przygotowanie: kaszę płuczemy pod bieżącą wodą zalewamy kubkiem wody i mleka, gotujemy na wolnym ogniu około 20 minut- aż będzie miękka, ale nie rozgotowana, doprawiamy odrobiną soli mleko i mąkę mieszamy z jajkiem. Dodajemy ugotowaną kaszę Szczypiorek razem z dymką siekamy, parmezan ścieramy, dodajemy do masy  Smażymy na oleju rzepakowym na złoty ko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Luźna Kuchnia

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dieta cebulowa

Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.

Czytaj dalej...

Autor

Luźna KuchniaLuźna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza, tarta, jajko, zdrowe przepisy, zdrowe, placuszki, dipy, rukola, awokado, placki, sałatka, sałatki, siekane, łatwe , sałatka z rukolą, obiad, awokado sałatka, smaczna sałatka, szybki obiad, obiad na szybko, zdrowe obiady, salatka z jajkiem, lekkie sałatki, sałatka do obiadu, szybkie sałatki, szybka sałatka

Inne przepisy z Luźna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.