Przepis na : obiad
Gdy na obiad są bitki, wszyscy z niecierpliwością zaglądają do kuchni. Mięciutkie, aromatyczne, zanurzone w dużej ilości sosu – po prostu pyszne. Przepis na bitki wieprzowe Składniki: 5-6 plastrów około 1,5 plastrów schabów wieprzowego, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, kopiasta łyżka papryki słodkiej w proszku, mąka pszenna do panierowania plus 2 łyżki mąki pszennej na zasmażkę do zagęszczenia sosu, sól, pieprz, listki laurowe, ziele angielskie, olej. Jak zrobić bitki wieprzowe? Kawałki schabu rozbij tłuczkiem ja... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...