Być może ''falafelki' to tutaj zbyt duże słowo ale do nich właśnie porównałabym tych małych łobuziaków zrobionych z łupinek po gotowanym bobie. Zmiksowane z płatkami owsianymi i solidną porcją ziół zyskują moc aromatu i konsystencję do złudzenia przypominającą ich arabskich koleżków, a do tego są świetnym sposobem na wykorzystanie resztek! Jeżeli tak jak ja jadacie bób bez łupinek, to piętrzy się obok górka burych skórek pełnych witamin A, B6 i C, które przeważnie wyrzucamy. Tymczasem można zrobić z nich pyszn... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)