Moje kolejna zielona propozycja. Jajko i chrupiące rzodkiewki na sałacie łączy delikatny sos jogurtowo-chrzanowy. składniki: 4 jajka ugotowane na twardo ok 15 listków sałaty dębowej lub 2 garście mieszanki sałat 6 rzodkiewek 6 łyżek jogurtu odrobina soli i pieprzu kilka kropel soku z cytryny 1/2 łyżeczki tartego chrzanu ze słoiczka Na talerzach ułożyć liście sałaty dębowej. Jajka pokroić w ćwiartki i ułożyć na sałacie. Rzodkiewki pokroić na kawałki i ułożyć między jajkami. Jogurt wymieszać z sokiem z cytryny i c... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...