Przepis na : śniadanie
Pyszna, orzeźwiająca sałatka na upalne dni. Świeże ogórki, awokado, rukola, czosnek i garść orzechów. Kilka minut i można delektować się wspaniałym, letnim smakiem. składniki: 50 g rukoli 1 awokado 2 średnie ogórki garść orzechów nerkowca 1 pełna łyżka gęstego jogurtu 1-2 ząbki czosnku sól wykonanie: Rukolę rozkładam na talerzu. Umyte ogórki obieram ze skórki, pozbawiam nadmiaru pestek i kroję w kostkę. Miąższ awokado również kroję w kostkę, łączę z ogórkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i jogurtem. Całość ... czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...