Gnocchi z dynią i szałwią

Gnocchi z dynią i szałwią

Gnocchi z dynią i szałwią

Dynia, dynia, dynia. Mam wrażenie, że tej jesieni nadrabiam poprzednie lata, kiedy dynia była składnikiem jedynie zup i ewentualnie sałatek. Tym razem coś bardzo prostego, choć wymaga trochę zachodu. Gnocchi, czyli w zasadzie kopytka. W moim przypadku ich przygotowanie zawsze kończy się niemałym bałaganem w kuchni.Składniki:gnocchi200g puree z dyni600g ugotowanych ziemniaków przeciśniętych przez praskę do ziemniaków200g mąki pszennej1 jajkosól i pieprz do smakusos:oliwa z oliwekświeże listki szałwiiparmezansól i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni wieczorem

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Joanna B.Joanna B.

Prowadzę blog w kuchni wieczorem i zajmuję się fotografią. Uwielbiam drobne, codzienne przyjemności i kreatywne życie. Na blogu dzielę się moją pasją gotowania i fotografowania.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, ziemniak, ziemniaki, ciasto, kopytka, ciasto na niedziele, puree, sosy, zupa, sałatki, sałatka, mięso, sos do jajek, prosta zupa, sałatka włoska, puree dyniowe, salatka z jajkiem, proste ciasto, ciasto z bezami

Inne przepisy z W kuchni wieczorem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.