Tofu we włoskiej marynacie

Tofu we włoskiej marynacie

Tofu we włoskiej marynacie

Przepis na : obiad

To było moje pierwsze spotkanie z tofu, ale na pewno nie ostatnie ;) Tofu ma bardzo neutralny smak, dlatego bardzo łatwo nadać mu pożądany smak za pomocą różnych przypraw. Ja swoje pokroiłam w kosteczkę i zamarynowałam w słoiku na kilka godzin, następnie usmażyłam. Bardzo spodobała mi się chrupiąca skórka na zewnątrz i mięciutki środek, zachęcam ;) Składniki: 1 kostka tofu 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki letniej wody 1 łyżka octu balsamicznego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii 1/2 łyżeczki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwona Porzeczka

Autor

CzerwonaPorzeczka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czerwona porzeczka, słoik, porzeczki, marynaty, obiad, sosy, sos pomidorowy, sałatka, sałatki, zupa pomidorowa, pomysł na obiad, smaczna sałatka, sałatka do obiadu, sałatka wegetariańska

Inne przepisy z Czerwona Porzeczka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.