Nareszcie sobota, to był bardzo długi i ciężki tydzień w pracy, średnio 12 godzin wyjętych z życiorysu dzień w dzień...Na szczęście dziś mam chillout i mogę w końcu nadrobić zaległości kulinarne z całego tygodnia...Niestety troszeczkę jestem już padnięta ze zmęczenia bo od około 30 godzin jestem na nogach, do tego wypiłam wiadro kawy przez ten czas...ale jeszcze kilka obowiązków domowych, zestaw ćwiczeń itp i mogę udać sie na zasłużony odpoczynekNa targu w sumie już od dawna ale w związku z tym że ja z... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...