Kiedy w lodówce zalega twaróg a naleśniki sie przejadły wtedy wyobraźnia pracuje ;) Mini pączusie wyszły smakowite i zajeło mi to nie więcej niz 20 min.Składniki: na około 30 pączków250 gram mąki tortowej lub bezglutenowej2 jajko80 gram cukru2 krople aromatu waniliowegokostka twarogu u mnie pół tłusty 200 gramszczypta soli3 łyzeczki proszku do pieczeniatłuszcz do smażenia3 łyzki wody gazowanejJajko ucieramy wraz z cukrem na puszysta masę na najwyzszych obrotach. Pod koniec dodajemy sól oraz aromat waniliowy.... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...