Rillettes wieprzowe

Rillettes wieprzowe

Rillettes wieprzowe

Rillettes to smarowidło do chleba, przypominające pasztet, ale o bardziej rustykalnej konsystencji. Klasyczne są właśnie z wieprzowiny, ale można je przygotować z kaczki, gęsi, królika lub zająca, a nawet z łososia.Składniki:60 gram peklosoli na 1 litr wody600 gram szynki600 gram boczku bez żeber300 ml. wina białegoliść laurowypieprz ziarnistyszczypta soli morskiej1 łyżeczka tymianku oraz koperkugłówka czosnku200 gram smalcukilka kuleczek ziela angielskiego oraz gorczycyDo garnka wlewamy 1 litr wody... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu NaKońcuJęzyka

Warto przeczytać

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

BlondynkaPrzedTrzydziestkąBlondynkaPrzedTrzydziestką

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, bez pieczenia, królik, wieprzowina, szynka, chleb, koperek, boczek, łosoś, pasztet, kaczki, czosnek, przystawki, słoik, boże narodzenie, mięsa pieczone, pasztet wieprzowy, szynka gotowana, przystawka z łososia , przystawka z łososiem, zebra bez pieczenia, pieczony boczek, pieczeń z szynki, pieczona szynka, chleb mieszany

Inne przepisy z NaKońcuJęzyka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.