JAJKA FASZEROWANE BURACZKAMI I CHRZANEM

JAJKA FASZEROWANE BURACZKAMI I CHRZANEM

JAJKA FASZEROWANE BURACZKAMI I CHRZANEM

Buraczki to warzywo doskonałe nie tylko jako dodatek do obiadu, zupy czy sałatki. Można nimi również faszerować jajka. Idealne na kolację, przystawkę na imprezie, a także myślę, że z powodzeniem można je przygotować na stół Wielkanocny. W połączeniu z chrzanem nadzienie wyszło bardzo smaczne. Spróbujcie ;) Składniki: * 3 jajka ugotowane na twardo * 1 łyżeczka majonezu * 3 łyżeczki buraczków startych na tarce o drobnych oczkach (użyłam buraczki tarte ze słoika  Orzech ) * 1 łyżeczka chrzanu tartego(uży... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zrób to smacznie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.