KUCHENNA APTEKA #42 - OGÓRKI

KUCHENNA APTEKA #42 - OGÓRKI

KUCHENNA APTEKA #42 - OGÓRKI

Ogórki to jedne z najpopularniejszych warzyw w Polsce. Mają delikatny, orzeźwiający smak i wykorzystuje się je do przygotowania mizerii oraz jako dodatek do kanapek, sałatek, surówek, a także wykonuje się z nich przetwory - kisząc, konserwując, marynując je. Ogórki w 96 % składają się z wody, a reszta do niewielkie ilości witamin i składników mineralnych. Ich wartość odżywcza nie jest zbyt wysoka, ale należy pamiętać, że nie są to produkty bezwartościowe. Mają bardzo dużo zalet. Przede wszystkim posiadają ma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Dieta Daniela

Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.

Czytaj dalej...

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, śniadania, ciasto, tarta, zupa, obiad, ciasteczka, tort, dieta, torty, deser, surówka, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, sałatka, przetwory, sałatki, ciasto bez pieczenia, kanapki, sosy, sos czosnkowy, zupa serowa, sos serowy

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny