Naleśniki zapiekane z jarmużem, bryndzą i boczkiem
Naleśniki zapiekane z jarmużem, bryndzą i boczkiem
Dzisiaj w roli głównej JARMUŻ. Na początek może bardzo krótko o głównym bohaterze tego dania. Jarmuż to odmiana kapusty bezgłowej. Bardzo popularny jest w kuchniach brazylijskich, portugalskich i holenderskich. W Polsce coraz częściej można go spotkać, chociaż nie jest łatwo dostępny. A szkoda, bo jest podobno jednym z najzdrowszych zielonych warzyw liściastych, pełnym witamin i przeciwutleniaczy. Do tego jest rośliną odporną na mróz, dzięki czemu zbiory trwają przez całą zimę. Jarmuż można jeść na ciepło lub na ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Pełny talerz
Autor
Kasia | Pełny talerz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
naleśniki, naleśnik, boczek, ser, sos beszamelowy, grzyby, sosy, tarta, ser żółty, warzywa, pierogi przepis, kapustą, pierogi, grill, szpinak, sałatki, placki, sałatka, boczek w sosie, pierogi z mięsem, naleśniki z warzywami, sos z grzybów , lekkie sałatki, pierogi z szpinakiem, pierogi ze szpinakiem, warzywa na patelnie, salatka z serem, naleśnik ze szpinakiem i serem żółtym, sałatka z serem żółtym , dania z grilla
Inne przepisy z Pełny talerz
Dodaj komentarz