Naleśniki zapiekane z jarmużem, bryndzą i boczkiem

Naleśniki zapiekane z jarmużem, bryndzą i boczkiem

Naleśniki zapiekane z jarmużem, bryndzą i boczkiem

Dzisiaj w roli głównej JARMUŻ. Na początek może bardzo krótko o głównym bohaterze tego dania. Jarmuż to odmiana kapusty bezgłowej. Bardzo popularny jest w kuchniach brazylijskich, portugalskich i holenderskich. W Polsce coraz częściej można go spotkać, chociaż nie jest łatwo dostępny. A szkoda, bo jest podobno jednym z najzdrowszych zielonych warzyw liściastych, pełnym witamin i przeciwutleniaczy. Do tego jest rośliną odporną na mróz, dzięki czemu zbiory trwają przez całą zimę. Jarmuż można jeść na ciepło lub na ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pełny talerz

Autor

Kasia | Pełny talerzKasia | Pełny talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

naleśniki, naleśnik, boczek, ser, sos beszamelowy, grzyby, sosy, tarta, ser żółty, warzywa, pierogi przepis, kapustą, pierogi, grill, szpinak, sałatki, placki, sałatka, boczek w sosie, pierogi z mięsem, naleśniki z warzywami, sos z grzybów , lekkie sałatki, pierogi z szpinakiem, pierogi ze szpinakiem, warzywa na patelnie, salatka z serem, naleśnik ze szpinakiem i serem żółtym, sałatka z serem żółtym , dania z grilla

Inne przepisy z Pełny talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.