Dzień dobry! W ramach świątecznych przygotowań mam dla Was przepis na maleńskie pierniczki, pochodzące z Danii. Zmieniłam trochę ich skład, żeby miały niski indeks glikemiczny, jednak niezmiennie są bardzo aromatyczne. Do tego jeden pierniczek, to jedynie 12 kcal, więc można sobie troszkę chrupnąć ;) JAKIE SKŁADNIKI BĘDĄ POTRZEBNE DO PRZYGOTOWANIA MINIPIERNICZKÓW? masło - w temperaturze pokojowej, miękkie, żeby łatwo dało się utrzeć; ksylitol/erytrol - używam pół na pół; śmietana 36% - opcjonalnie można zastąpić ... czytaj dalej...
Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.
Czytaj dalej...Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.
Czytaj dalej...