Sezon na te świeże warzywa w pełni dlatego proponuję taką sałatkę:) Składniki : pęczek rzodkiewek 3-4 pomidory dwie garście rukoli Przygotowanie : Pomidory, rzodkiewki i rukolę umyć Rzodkiewki i pomidory pokroić, rukolę rozdrobnić Składniki połączyć mieszając dokładnie, polać sosem. Składniki sosu: oliwa, cytryna i miód Łyżkę soku z cytryny, 2-3 łyżki oliwy i ok. łyżkę miodu wymieszać dokładnie, ewentualnie dodać jeszcze małą płaską łyżeczkę soli. ... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula