Lawendowo- rozmarynowy pstrąg z jabłkowo- chrzanowym puree

Lawendowo- rozmarynowy pstrąg z jabłkowo- chrzanowym puree

Lawendowo- rozmarynowy pstrąg z jabłkowo- chrzanowym puree

Dziś bardzo lekkie i smaczne danie. Niby nic takiego, tylko ryba i puree... ale smak jest naprawdę nietuzinkowy. Delikatny pstrąg pieczony w całości z mnóstwem pyszności w "brzuszku" :) A do tego pure z jabłek i selera z nutą chrzanu. Pyszności! :) SKŁADNIKI rozmarynowo-lawendowy pstrąg 4 pstrągi 1 cytryna 4 ząbki czosnku 4 gałązki rozmarynu 1 łyżeczka suszonej lawendy spożywczej lub soli lawendowej biały pieprz sól 4 łyżeczki masła pure jabłkowo- chrzanowe 1 spory korzeń selera ( jabłka i seler powinny by... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu DefinicjaSmaku

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.