Przepis na : deser
Przepyszna, jesienna wersja amerykańskich placuszków z mnóstwem cynamonu i jabłek prażonych w karmelu. Po prostu rewelacja! SKŁADNIKI (ok. 20 sztuk) ciasto 2 szklanki mąki 1,5 szklanki maślanki 70 gram masła 2 jajka 0,5 łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 kopiata łyżeczka cynamonu 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 3 łyżki cukru trzcinowego Dry Demerara Diamant szczypta soli karmelowe jabłka 4 kopiate łyżki cukru trzcinowego Dry DemeraraDiamant 4 łyżki wody 50g masła 50ml śmietanki kr... czytaj dalej...
Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...