Majonez z gotowanych żółtek

Majonez z gotowanych żółtek

Majonez z gotowanych żółtek

  Majonez z gotowanych żółtek brzmi dla niektórych egzotycznie, niektórzy dostaną pewnie palpitacji serca, bo jakże to tak, szargać świętość majonezu. Lecz majonez z gotowanych żółtek to taka próba zakończenia wojen majonezowych. Wojny majonezowe to jak wojna w Wietnamie, dzień po dniu, tydzień po tygodniu i żadnych efektów. Po obu stronach dzikie tłumy i każdy ze swoją „najmojszą” racją. Ja od dawna jestem w drużynie Majonezu Kieleckiego. Ze wzruszeniem wspominam dzień, kiedy ogłosiłam na forum Lady K... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ladykitchen

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.