
Ta sałatka bardzo dobrze sprawdzi się na świątecznym stole i zachwyci nie jedno podniebienie :) Składniki: - 4 płaty śledziowe - 1 cebula - 5 jajek - mały słoik marynowanych grzybków - pęczek szczypiorku - 5 łyżek śmietany 18 % - sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Płaty śledziowe dwukrotnie płuczemy a następnie kroimy w paski. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Cebule obieramy, sparzamy wrzątkiem i kroimy w kostkę. Grzybki oraz szczypiorek również kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łącz... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...