Kimchi

Kimchi

Kimchi

Kimchi  김치 - tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta, rzepa albo ogórek, ale można też przygotować kimchi z innych warzyw. Większość kimchi ma ostry smak z powodu użycia płatków  papryczek chili. W Korei kimchi jest popularną przystawką i ważnym elementem każdego posiłku, ale używane jest także jako składnik w przygotowywaniu innych potraw. Ponieważ na kimchi już nabrałam ochoty postanowiłam skorzystać z przepisu Beaty i Witka z Magaz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, pasta, pasty, marchewka, warzywa, czosnek, imbir, sezam, sosy, kapusta pekińska, ogórek, miód, ogórki, przystawki, sałatka z kapusty pekińskiej, wegetariańska, wegetarianskiego, surówka, sałatki, sałatka, kapusta kiszona, surówka z kapusty, ogórki kiszone, surówka z kiszonej kapusty, czerwona kapusta, sałatka wegetariańska, sałatka z ogórka kiszonego, surówka z czerwonej kapusty, sałatka ryżowa, smaczna sałatka

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.