PIEROGI Z FASOLKĄ

PIEROGI Z FASOLKĄ

PIEROGI Z FASOLKĄ

Składniki: ciasto: 1/2 kg mąki tortowej 1 jajko 1 łyżka oleju sól farsz: ok. 500g ugotowanych ziemniaków 1 puszka FASOLKI BIAŁEJ KONSERWOWEJ firmy JAMAR . 2 cebule sól pieprz majeranek olej 150g boczku wędzonego Sposób przygotowania: ciasto: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy jajko, szczyptę soli, olej i nieco przegotowanej ciepłej wody.  Wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na ok.20 minut.  farsz: Ugotowane ziemniaki i odsączoną z zalewy fasolkę roztłuc bardzo dokładnie tłuczkiem do ziemniaków. Cebul... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Prosto i Smacznie z Anetą

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.