Przy okazji przepisu na ciastka z pokrzywą, podałam sposób na suszenie pokrzywy jako dodatek do różnego rodzaju potraw w kuchni, zamiast tradycyjnego parzenia na herbatkę. Polecam Migdałowe ciastka z pokrzywą Ciasto: 500 g mąki orkiszowej jasnej typ 650, 200g mąki migdałowej, szczypta soli, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 180g cukru pudru lub wg uznania, jeśli lubicie bardziej słodkie, 250ml / szklanka / pokrojonej pokrzywy x) 200 g masła, 2 żółtka i 1 całe jajko, kwaśna śmietana, 1-2 łyżki, Otarta skó... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...